Wat is voor u leerrendement? Met een Learning Map krijgt u de neuzen in dezelfde richting.

Grip op leerrendement start met de Return On Talent Accelerator

Vraag verschillende disciplines in organisaties wat zij onder leerrendement verstaan en de kans is groot dat u evenzoveel verschillende antwoorden krijgt.

De CEO drukt leerrendement waarschijnlijk uit in een hogere winstmarge of een grotere aandeelhouderswaarde. Sales drukt leerrendement waarschijnlijk uit in meer omzet. Marketing heeft het over het verhogen van de effectiviteit van campagnes, meer marktaandeel en een hogere klanttevredenheid. Support over het efficiënt en klantgericht afhandelen van calamiteiten. Finance wil economisch voordeel zien. Bij HR gaat het over het aantal medewerkers dat ‘met goed gevolg’ de cursus of training heeft afgerond. En bij de innovatiemanager draait het om het succes van nieuw geïntroduceerde producten en diensten. 

Hoe bepaalt u het succes van leren?

Bij het bepalen van het succes van leren kijken we meestal naar het resultaat op het eigen vakgebied. En dat is volstrekt begrijpelijk. Maar leidt de training klantgerichtheid tot meer tevreden klanten? Die minder klagen? Die meer besteden? Die langer klant blijven? Die eerder nieuwe diensten afnemen? Die nieuwe klanten aandragen? Die zorgen voor hogere marges? 

Te vaak meten we het succes van een training af aan een te smalle basis. Het gevolg? We doen verkeerde aannames, we trekken verkeerde conclusies en sturen op onvolledige informatie.

Maak verbanden inzichtelijk, resultaten meetbaar en ‘leren en ontwikkelen’ stuurbaar

Om uw investering in leren en ontwikkelen stuurbaar te maken, dient u de verwachte effecten in kaart te brengen. De Return On Talent Accelerator helpt u met het inzichtelijk maken van uw doelen en de manier waarop u deze doelen behaalt. UP gebruikt hiervoor de Learning Map. Een op ‘strategy mapping’ van Kaplan en Norton gebaseerd model om de bijdrage van leren aan uw organisatiedoelstellingen inzichtelijk te maken. U start met  de Learning Map. Daarmee legt u het verband tussen uw doelstellingen (financieel, de klant, de interne organisatie en 'het leren') inzichtelijk. Vervolgens bepaalt u uw prestatie indicatoren en doelstellingen. Uit uw Learning Map en Learning Metrics volgt de formule voor de 'Return on Talent Accelerator'.

 

Samenwerking met Universiteit Twente

UP learning en Universiteit Twente werken samen om leerrendement op een verantwoorde manier meetbaar te maken. UP organiseert daarom regelmatig masterclasses over Learning Mapping en Learning Metrics. Onder leiding van dr. Tom De Schryver van de Universiteit Twente leert u hierin wat Learning Mapping en Learning Metrics inhouden en gaat u actief aan de slag met praktijkvoorbeelden. 

Meer informatie of een workshop volgen?

Wilt u meer informatie over Learning Mapping of Learning Metrics? Vul het contactformulier in of bel 088 - 44 66 700.

Contact

Uw leerrendement écht aan uw organisatiedoelstellingen koppelen? Maak een afspraak of bel ons.

Bel me terug

Of bel 088 - 44 66 700

 

 

Leeroplossingen

Met onze online leeroplossingen en e-learning bereikt u meetbaar resultaat. 

Tools

Voor haar leeroplossingen maakt UP learning gebruik van moderne en bewezen tools.

Return on Talent meten. Hoe? Zo!

Martin van den Broek, Managing Director UP learning, blogt over de Return on Talent Accelerator. De Learning Map en Learning Metrics laten samen zien wat écht leerrendement is. Het draait tenslotte om de bijdrage aan je organisatiedoelstellingen. Lees meer.